Mijn naam is Sarah Zygmuntowicz. Ik heb de Vinyasa Teacher Training (200+) afgerond bij Yoga Moves te Utrecht. Vinyasa Yoga heeft altijd mijn voorkeur gehad, omdat ik van jongs af aan veel heb gedanst. In Vinyasa yoga is er een continue flow aan bewegingen, vaak ook op muziek, waardoor het voor mij als dansen voelt. Maar dan nu met inwaartse aandacht, ademhaling en meditatie. Naast het geven van yogalessen, ben werkzaam als sociotherapeut in een GGZ instelling voor verslaving en psychiatrie. Sinds 2019 geef ik hier zo nu en dan ook yoga aan cliënten die in opname zijn.

Vinyasa Yoga legt de nadruk op het creëren van vloeiende overgangen tussen asana's (houdingen). Het is een dynamische vorm van yoga, waarbij elke beweging wordt ondersteund door de ademhaling. Hierdoor ontstaat er een bijna continue flow aan beweging, gesynchroniseerd met de ademhaling. Omdat de houdingen en overgangen met aandacht worden gedaan, zijn de lessen meditatief van aard: er is ruimte om naar binnen te keren, te ervaren wat je voelt en te bewegen op de manier die op dat moment voor jou goed voelt. Ook word je op een speelse wijze uitgenodigd om uit je comfortzone te treden. De lessen kunnen zowel een rustgevend als activerend karakter hebben. Er wordt altijd geëindigd met rustige houdingen die langer worden aangehouden, met als kers op de taart een eindontspanning in Savasana.

In 2019 heb ik de Trauma Sensitive Yoga 20 hr foundational workshop gevolgd bij Esther van der Sande (Trauma Sensitive Yoga Nederland). Hier heb ik kennisgemaakt met het yogamodel wat speciaal is ontwikkeld voor mensen met PTSS/complexe trauma. Ik bied naast Vinyasa lessen, ook Trauma Informed Yoga aan. In deze lessen wordt er rekening gehouden met de kwetsbaarheden rondom trauma en gewerkt volgens de basisprincipes van dit yogamodel.